Museum Vosbergen

Muziekinstrumentenmuseum Vosbergen

Museum Vosbergen

Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in historisch perspectief en is gevestigd in een statige villa in het fraaie landgoed Vosbergen. De ca 800 instrumenten zijn gedurende meer dan zestig jaar verzameld en gerestaureerd door Dick Verel, die samen met zijn echtgenote Rieteke het museum tot stand bracht. De opening vond plaats in november 2002.

De collectie omvat westerse instrumenten (waaronder volksinstrumenten), niet-westerse- en automatische instrumenten. Opmerkelijk zijn o.m. een Griekse aulos (dubbelklarinet) uit ca. 500 v.C., een Egyptische fluit uit ca 100 v.C, barokklarinetten uit ca. 1730, serpenten, ophicleïdes, een tromba marina, draailieren enz. Het museum heeft bovendien een aantrekkelijke galerie met een collectie kunstvoorwerpen en diverse artikelen die verband houden met het museum, een gezellige koffiekamer en een theetuin.

Er zijn op de openingsdagen (vrijdag, zaterdag en zondag) regelmatig rondleidingen en er is een uitmuntend audiosysteem dat naast mondelinge informatie ook veel muziekvoorbeelden laat horen en een aantrekkelijke videopresentatie.

De liefhebber kan er gemakkelijk enige uren doorbrengen!

http://www.museumvosbergen.nl/museum.html

Voor het ¨programma Podium Witteman is onderstaand programmaonderdeel gemaakt.

TV opname Vosbergen.

Reserveren?

Klik op onderstaande knop om zelf uw reservering te maken.

BOEK NU

Contactgegevens

Erfgoed Logies “de Hooge Stukken”
Westerhorn 35
9761 VN Eelde

tel: +31 (0) 50 7370 309
mob: +31 (0)6 4397 5857
e-mail: info@dehoogestukken.nl

Facebooklogologo